Pruiken zijn zo duur nog niet

De pruikenmarkt is onder te verdelen in een maatwerk-markt en een confectie-markt. Een voor u helemaal naar uw wensen vervaardigde maatwerk-pruik kan 3 tot 10 x zoveel kosten als een al kant-en-klare pruik uit de modecollectie van een bekend pruikenmerk. Uw budget is daardoor bepalend voor de keuze in welk marktsegment u zult willen kopen. 

Op beide deelmarkten worden de prijzen van haarwerken gevormd door het vrije markt principe van vraag en aanbod. De basisprijs van een pruik bestaat uit de kosten van het materiaal, de hoeveelheid techniek en de arbeidstijd; deze bepalen de kwaliteit. De kwaliteit wordt vaak weergegeven door een aantal sterren: ***.

Handgeknoopte pruiken zijn in ‘t algemeen duurder dan machinaal geproduceerde modellen. Extra technische voorzieningen zoals skin-top en monofilament beïnvloeden natuurlijk ook de prijs. Daarnaast speelt ook het kostenplaatje van de leverancier een rol. Een dure locatie bijvoorbeeld verhoogt de prijs. Marnico Mode BV en haar verkooppunten van o.a. Deltress® en REVLON® pruiken stellen zich scherpe prijzen bij goede service en hoge kwaliteit ten doel. Alle modellen in de etalages en showrooms zijn voorzien van een prijslabel.

Prijsindicatie vanaf:

Machinaal geknoopt * € 250,-
Machinaal + Mono-Top *** € 395,-
Handgeknoopt **** € 475,-
Handgeknoopt + Mono Top ***** € 525, -
Duurste model ****** € 862,-